PIKNIK za CARICE utrinki :)

CARSKI PIKNIK in ŽENSKA ENERGIJA NA KUPU

Joj, kako sem bila vesela, ko je naša ustanoviteljica portala “Carica si. Naj to vedo vsi!” Ljubica poslala vabilo na piknik za Carice. Brez premisleka sem stisnila gumb za prijavo in komaj čakala tisti petek, ko se je vse dogajalo. Tako močnega klica in tako hitrega odziva z moje strani, pa že dolgo nisem začutila in vesela sem bila, da sem mu sledila.

Zame je obisk pomenil nekaj vožnje, ki pa ni bila ravno prijetna, saj sem se prebijala čez odseke, kjer so bile kolone, na koncu pa še prizorišča nisem našla takoj in sem se zmedeno vozila naokoli. Za trenutek me je prešinila misel, da bi se obrnila in odpeljala domov, a sem to misel kaj hitro prestregla in se pomirila. Ko sem tako pogledala v nebo in prosila za smerokaz, sem bila na cilju kot bi mignil.

Parkirala sem in se peš odpravila do prizorišča. Ko sem prisedla med ostale Carice, sem v hipu pozabila, da je bila za menoj naporna in razgibana pot. Vredno je bilo vztrajati. Tako dobre energije že dolgo nisem čutila in kljub temu, da pred piknikom nisem poznala skoraj nobene od deklet, se mi je kmalu zazdelo, da poznam vse.

Klepetale smo, se smejale in si delile svoje izkušnje in doživetja. Toliko čudovitih žensk in še več čudovitih zgodb, ki so nas povezale v prijeten prijateljski krog. Različnih starosti smo bile, a smo se ujele med seboj in z zanimanjem poslušale o življenjih druga druge. Nekatere so imele povedati več, druge manj, a vsaka zgodba zase je bila posebna, unikatna in je meni sami spremenila tisti trenutek. Če potegnem črto nas je povezovalo to, da smo skupaj močnejše. Povezovalo nas je spoštovanje in želja slediti svojemu srcu, v bivanju in delovanju.

Moja predstavitev, je bila zame posebna, saj sem naletela na zelo prijeten odziv, ko sem omenila MičnoCvetlično. Vedno je lepo slišati, ko nekdo z navdušenjem pove, da prebira MičnoCvetlične zapise. In tako lahko rečem, da moji zapisi dosegajo svoj namen. Brani so in tisti oz. tistemu, ki v danem trenutku naleti nanje, zagotovo dajo dodano vrednost in pomembno sporočilo. Nekoč sem bila deležna »dobronamernega« nasveta, da bi moje pisanje morala prilagoditi in pravzaprav manj pisati o sebi in svojih lekcijah ter občutkih. Pa tovrstnih nasvetov nisem upoštevala in sem  ohranila moj stil pisanja tak kot je, saj verjamem, da le tak lahko najbolj pomaga tistim, ki ga potrebujejo. Moje pisanje je zares moje in je tako kot je. Ne želim biti približek nekoga drugega in na to sem ponosna.  

Drage dame, Carice ohranite sebe, svoj slog in svoje delovanje takšno, kot ve čutite, da je pravo. Četudi vam drugi očitajo marsikaj, to spreglejte, saj je vaše življenje le vaše in od vas je odvisno kako ga boste preživele. Povezujmo se med seboj. Četudi smo se naučile uživati v samoti, je pomembno uživati tudi v druženju, povezovanju, predvsem pa nam veliko dobrega lahko prinese tudi sodelovanje.

Res je; veliko žensk na kupu, je lahko težavno, a če si uspemo dvigniti nivo zavedanja v energijo povezovanja in sodelovanja, potem smo pripravljene, da lahko delamo čudeže, take velike. Med drugim nas je bilo tam toliko, da smo celo dež priklicale. (Hihihi, J)

Ponosna in hvaležna sem, da sem ženska, da sem se končno začela zavedati svoje energije in da z njo lahko ustvarjam ter pomagam drugim. Gradila in razvijala jo bom naprej. Vem, da boste to počele tudi vse Carice. In ti draga moja, ki tole bereš, če se še nisi priključila, se le hitro daj, saj boš skozi povezovanje lahko odkrila marsikaj novega o sebi in o svojem delovanju.

Pošiljam ti carski pozdravček in se veselim naslednjega srečanja. 

 

Maja Križnar – MičnaCvetlična avtorica knjige Izgubila sem tebe, a našla sem sebe in elektronskega priročnika Kako iskati omejujoča prepričanja, blogerka, certificirana vaditeljica meditacije in diplomirana agronomka. Več o meni in mojem delu najdete na spletni strani www.micna-cvetlicna.si