Katarina Leskovšek

ZAKAJ SEM CARICA?

Sem ponosna mama štirih otrok; najstarejši je že vstopil v odraslost, medtem ko najmlajši zaključuje osnovno šolo. Prav vsi so srčni, ljubeči in znajo mislit s svojo glavo. Imajo se radi med sabo in tudi nama z možem pokažejo, da naju imajo radi. Sem zvesta in ljubeča žena svojemu prvemu in edinemu moškemu, s katerim gradiva najino zvezo in jo nenehno izpopolnjujeva že 33 let, od tega 28 let v zakonu.

Čisto vsak dan, tudi danes, vsaj eno uro časa namenim izključno sebi. Odpravim se na sprehod v gozd, meditiram ali telovadim, v toplejših mesecih se martinčkam na soncu, včasih preprosto poležavam in berem knjigo. Vedno sem pripravljena pomagati človeku v stiski, ga poslušati in če se le da, tudi nasmejati. Na svet in na prihodnost gledam skozi »rožnata« očala in z odprtim srcem. Iskrena sem in rada delim nasmehe. Živim tako, da čim bolj skrbim za lastno zdravje in dobro počutje ter seveda tudi svoje družine. Pri tem mi veliko pomeni tudi skrb za ohranitev narave. Danes sem s kosilom, ki sem ga z ljubeznijo skuhala prav zanjo, razveselila svojo dobro prijateljico, ki je precej bolna in nepomična. Pogosto jo razveselim z obiskom, skoraj vsak dan pa se slišiva po telefonu. Spodbujam jo, naj se še naprej vztrajno bori za svoje zdravje, da jo bova lahko kmalu kam popihali.

Kar 18 let sem s starši gradila blagovno znamko »Slaščice Mihalek. Že od vsega začetka našega delovanja, sem v našo ponudbo širila program zdravih slaščic. Po obisku mojstrice presnih tort v San Franciscu, maja 2009 sem tudi pri nas, prva v Sloveniji, verjetno tudi v Evropi, ponudila na trg presne torte kakršne poznamo zdaj in katerih ponudba se je, predvsem v Sloveniji, zelo hitro razširila po večini slaščičarn. Konec leta 2013 sem napisala knjigo »Presne torte Mihalek« s 30 preizkušenimi recepti za presne torte in natančnimi navodili za njihovo pripravo.  Že takoj na začetku svoje “slaščičarske kariere” pa sem presenečena odkrila tudi svoj umetniški talent, ko mi je iz okroglih ali kvadratnih tort uspelo oblikovati lepo izdelane unikate, od starinskega telefona, dia projektorja in športnega avomobila do krokodila, konja, kameleona, muce, papige, ovčke, leva in medveda. Tudi junaki iz risanih filmov, med drugim Twinxice, Pikatchu, Charizard, Mignions, Hello Kitty, Spiderman in drugi so se mi presenetljivo posrečili, da sem bila dostikrat kar ponosna nase.

Ogromno mi pomeni svoboda, v vseh različicah – v gibanju, odnosih in nenazadnje tudi denarju. Zato sem ponosna in resnično hvaležna za privilegij, da lahko dejavno sodelujem v največjem programu na svetu, v katerem ima prav vsaka, ki se mu pridruži, opazne koristi.

Prepričana sem, da bo največ v tem programu in tudi nasploh v živlljenju odnesla tista, ki ima načrte in sanje za prihodnost. Tista, ki se je pripravljena učiti, ob tem osebnostno rasti in se znebiti morebitnih strahov. Tista, ki je vztrajna in ne poklekne ob prvih ovirah. Tista, ki je iskrena do sebe, iskrena do drugih in se ne ukloni neutemeljenim mnenjem okolice. Vse naštete značilnosti zelo cenim pri drugih.

Če si to ti, se že veselim, da bova sodelovali v tem ali kakšnem drugem projektu. Res komaj čakam, da se srečava in ti povem kaj več o »mojem« enkratnem programu in o projektih, ki ga spremljajo.

Še to sem pozabila omeniti. Moja velika strast je jadranje na deski in v tem sem resnično dobra, zame »najboljša«, ker mi omogoča, da na morskih valovih občutim nepopisno svobodo in povezanost z naravo. Tudi v tej smeri sem si že zadala cilje, ki jih nameravam uresničiti v prihodnjih treh, največ petih letih. Tudi pri teh ciljih mi bo pomagalo sodelovanje v programu, ki ti/vam ga bom razkrila, ko se srečava/mo.

Tri vrednote, ki najdejo prostor v mojem srcu, pa so najprej iskrenost, nato nujna potrpežljivost in nenazadnje zvestoba. Vse 3 seveda veljajo tako do mene kot do drugih, saj verjamem, da moraš imeti najprej rad sebe, da lahko ljubezen podariš tudi drugim.

Zakaj si pa CARICA?