Anastazija Babič

Carica sem zato ker… *: Carica sem zaradi svojega življenja v preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, vseh napak in uspehov preko katerih sem se in se še oblikujem. Ker se imam rada in se vsak dan znova odločim, da bom pozitivna. Ker skrbim za svoj osebni, profesionalni, duhovni, razvoj in za otroka v sebi. Ker se pogosto vprašam, kje je priložnost za mojo rast in vsak dan vidim razloge za hvaležnost. Carica sem zato, ker pogosto razmišljam po svoje.
Napisati, zakaj sem carica mi ni bilo težko, celo veliko stavkov sem izbrisala, ker sem se tako razpisala. Dalj časa pa sem izbirala med fotografijami iz svojega življenja. Odločila sem se za sliko, ki prikazuje, kako si v času zase polnim baterije pod lipo, ki je stara več kot 300 let. Kaj vse je že videla in koliko ljudem je s svojo senco pomagala? Sama sem v letih življenja veliko videla, se veliko naučila in pridobila neko modrost s katero sedaj s svetovanjem in coachingom pomagam predvsem ženskam in šolarjem. Poleg tega znam odlično balansirati svoje delo in počitek in tako poskrbeti za odlično zdravje. In vse to lahko naučim tudi tebe.In zato sem carica.
Carica sem ker z notranjim optimizmom hodim po poti vseživljenjskega učenja, skrbim za svojo energijo, sprostitev, da si vsak dan vzamem čas zase. Ker je eden izmed mojih ciljev biti najboljša jaz.
Carica sem, ker sem znala premagati tudi težje življenjske preizkušnje in nadaljevala pot kot še boljša verzija sebe.
Carica, ker sem pomagala ranljivim otrokom, otrokom brez staršev in bila že leta 1991 v ekipi, ki je ustanovila prvi telefon za otroke v Sloveniji. Njegov razvoj sem podpirala v začetnih korakih in kasneje, preko njega svetovala in pomagala otrokom v stiski in mamam. Preko ZPMS in ZTS sem opravila več kot 10000 ur prostovoljnega dela z otroki in šolarji.
Carica, ker nisem samo potovala, temveč tudi živela, študirala in delala v drugih deželah po svetu, spoznavala ljudi, življenje in se učila tudi izven Slovenije.
Ker sem že kot študentka na Filozofski fakulteti, znanja te in naslednjih dokončanih fakultet (sociologija kulture,umetnostna terapija-PZU, pedagogika) začela plemenititi z novimi znanji izven ustanov in to delam še danes: transakcijska analiza (TA), čustvena inteligenca, interpersonalna komunikacija, nevrolingvistično programiranje (NLP), coaching, psihodrama, psihoterapija, raziskovanje zavesti, aromaterapija, ayurveda, uspešno razmišljanje po de Bonu,…
Carica sem, ker obožujem morje in kljub temu, da živim v Ljubljani poskrbim, da ob njem in v njem preživim dovolj svojega časa.
Carica, ker sem se v (poznejših) zrelih letih odločila in postala samostojna podjetnica z željo, da bi delala tisto v čemer sem najboljša.
Carica sem, ker tako profesionalno in s srcem izvajam seminarje, izobraževanja, delavnice za skupine , svetujem posameznikom in izvajam dve pomembni dejavnosti za ljudi: za šolarje in za ženske.
Ker sem si izbrala delo svetovanja, coachinga, terapij na različnih osebnih področjih življenja in partnersko svetovanje. Z njim pomagam vsaki ženski, ki ima željo, da bi naredila korak naprej. Carica sem, ker lahko pomagam tudi tebi , če bi se rada premaknila z mesta kjer si do mesta, kjer bi rada bila k še bolj izpolnjujočemu življenju in dobremu počutju. Sem, ker lahko pomagam uspešno reševati konflikte, optimalno organizirati čas, izboljšati komunikacijo in odnose, odpraviti blokade, omejujoča prepričanja… in postati boljša verzija sebe.
Carica sem, ker mi pridobljeno široko znanje, modrost in izobrazba nudita bogat izbor smeri pristopov kot so NLP, TA, PZU ter njihovih tehnik in strategij s katerimi lahko pomagam prav tebi/vam pri tvojem edinstvenem osebnem izzivu/izzivih.
Carica sem, ker sem ženskam, caricam že uspešno pomagala rešiti njihove izzive kot na primer: odnos s taščo; kako naprej ob odhodu partnerja/moža; kako prepoznam čustva, ki niso moja in jih odslovim; kako podpirati 3 vogale in vsakodnevno najti čas zase; boljši stik s sinom v puberteti…Carica, ker vem, da je včasih potrebno kaj spremeniti, včasih pa se naučiti tudi sprejeti, ker vabim tudi tebe, da razrešiš svoj izziv.
Carica sem, ker sem avtorica prihajajoče knjige YOUR SUCCESS IN SCHOOL. (Tvoja zmaga v šoli).
Carica ker delam tudi na področju učenja. Šolarjem svetujem, jih mentoriram, kako se učinkoviteje, bolj kreativno, lažje učiti, da dosežejo svojo zmago v šoli. Moja metoda se imenuje K.U.L.S.K.O. učenje, kjer ima vsaka črka svoj pomen (kreativno, uspešno…) Svetujem tudi njihovim staršem, predvsem mamam, kako uspešno ravnati in sodelovati z otrokom-učencem.
Carica, ker moji učenci, dijaki napredujejo tako učno kot osebnostno, se počutijo bolje, se okrepijo , izboljšajo samopodobo, in samozavest. Ker mi nekateri pravijo, da imam magično sposobnost takoj videti, kaj potrebujejo, drugi pa, da je to že mojsterstvo znanja in bogatih izkušenj.

FB 1. Anastazia svetovanje, delavnice 2.Kulsko učenje odlična izbira
Katere so tvoje 3 lastnosti, ki jih najbolj ceniš pri sebi? *: vztrajnost, velika radovednost, odprtost- open mind, pogum, notranja moč, pripravljenost učiti se,
Kaj najbolj ceniš pri drugi? *: enako
V čem si najboljša? *: pri svojem delu: svetovanje, coach , mentoriranje na področju učenja, izobraževanju
pri raziskovanju življenjskih skrivnosti
razumevanju sebe in drugih
Kaj s dobrega naredila za koga drugega? *: pomagala ranljivim otrokom, otrokom brez staršev in bila že leta 1991 v ekipi, ki je ustanovila prvi telefon za otroke v Sloveniji. Njegov razvoj sem podpirala v začetnih korakih in kasneje, preko njega svetovala in pomagala otrokom v stiski in mamam. Preko ZPMS ,ZTS in drugih organizacij sem opravila več kot 10000 ur prostovoljnega dela z otroki in šolarji. Pomoč možu in prijateljem, tudi neznancem v vsakodnevnih drobnih stvareh. Ženskam, caricam že uspešno pomagala rešiti njihove osebne izzive